Frank Nielander speelt Jac.P.Thijsse

jazz & improvised music , theatre music literature

Frank Nielander speelt Jac.P.Thijsse

Frank Nielander speelt Jac.P. Thijsse is een theatraal concert rond het thema vogels. Naar aanleiding van het overlijden van een van Nederlands eerste natuurbeschermers Jac. P. Thijsse, nu 75 jaar geleden. zijn verhalen en adviezen hebben velen geïnspireerd. Tuinen als de Hortus Botanicus in Nijmegen en de “Thijsse’s hof” in Bloemendaal zijn mede door hem vorm gegeven. bekend zijn de Verkade albums met de prachtige verhalen en plaatjes over de Nederlandse natuur van rond  1900. Inspiratiebron voor het concert zijn de melodieën zoals opgeschreven door Jac. P. Thijsse in zijn beroemde boek” Het Vogeljaar” uit 1903. Middels improvisaties en uitgeschreven composities geniet je van een prachtig concert, afgewisseld met verhalen uit het vogeljaar en op vogels geïnspireerde gedichten van Nederlandse en Vlaamse dichters. Zoals “de Mus” van Jan Hanlo en “Hemellawerke” van Guido Gezelle.  Een Nederland nog zonder luchtvervuiling en een landschap zonder ruilverkaveling. Wat herken je terug in de verhalen en wat is er veranderd.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Tournee in 2021

Geef een reactie