Zomervogels muziektheater

jazz & improvised music , theatre music literature

Zomervogels muziektheater

Na een superleuk eerste seizoen met Inga Rothammel als gast gaan we ook in 2022 door. In en om Nijmegen maar ook elders in het land. Bijv op het vogelfestival, 5-juni Lauwersoog. Met nieuwe gasten en nieuwe muziek. Check https://www.zomervogels.nl

Frank Nielander Zomervogels is een theatraal concert rond het thema vogels. Naar aanleiding van het overlijden van een van Nederlands eerste natuurbeschermers Jac. P. Thijsse, nu 75 jaar geleden. zijn verhalen en adviezen hebben velen geïnspireerd. Tuinen als de Hortus Botanicus in Nijmegen en de “Thijsse’s hof” in Bloemendaal zijn mede door hem vorm gegeven. bekend zijn de Verkade albums met de prachtige verhalen en plaatjes over de Nederlandse natuur van rond  1900. Inspiratiebron voor het concert zijn de melodieën zoals opgeschreven door Jac. P. Thijsse in zijn beroemde boek” Het Vogeljaar” uit 1903. Middels improvisaties en uitgeschreven composities geniet je van een prachtig concert, afgewisseld met verhalen uit het vogeljaar en op vogels geïnspireerde gedichten van Nederlandse en Vlaamse dichters. Zoals “de Mus” van Jan Hanlo en “Hemellawerke” van Guido Gezelle.  Een Nederland nog zonder luchtvervuiling en een landschap zonder ruilverkaveling. Wat herken je terug in de verhalen en wat is er veranderd.

 

zie www.zomervogels.nl

 

 

  • Helaas gemist !
    Ben erg benieuwd mede door dat ik met ons trio (Taste of Ruby) met geheel nieuwe dingen bezig zijn te ontwikkelen die wellicht verwant zijn aan jouw ‘zomervogels”.
    Ik stuur een mail een dezer dagen om je te vragen naar wat je van onze “Secret Garden” vindt.

    Groeten, Nels

  • Geef een reactie